facebook_pixel

CYPRUS

Van 399,- naar € 99,- p.p.
+ seizoenstoeslag (zie vertrekdata)

INBEGREPEN DIENSTEN:

 • Retourvlucht naar Nicosia vanaf Amsterdam (Schiphol)
 • Vervoer van luchthaven - hotel en vice-versa
 • Vervoer van hotel - hotel
 • 7 keer ontbijt
 • 3 overnachtingen in een 4 * B & B hotel in de regio Girne (Kyrenia)
 • 2 overnachtingen in een 4 * B & B hotel in de regio Magusa (Famagusta)
 • 2 overnachtingen in een 4 * B & B hotel in de regio Girne (Kyrenia) gebied
 • Vervoer in moderne bussen met airconditioning
 • Assistentie van een Nederlands / Zweeds / Fins / Noors- sprekende gids

OPTIONELE DIENSTEN:

 • Halfpension Supplement avondeten (+€89 p.p.)
 • Compleet Excursie pakket (+€169 p.p.)

Niet inbegrepen diensten:
maaltijden en dranken; persoonlijke uitgaven in het hotel; optionele excursies; entreegelden voor musea en overige dienstverleningen die niet in paragraaf "inbegrepen diensten" staan opgegeven; seizoenstoeslag.

DAG 1: AANKOMST - WELKOM OP CYPRUS!

Na de landing in Cyprus, wordt u direct begeleidt van het vliegveld naar het hotel voor de check-in en accommodatie. Voor de rest van de dag heeft u vrije tijd!

DAG 2: WELKOM COCKTAIL & HALVE DAG EXCURSIE NAAR KYRENIA - GIRNE (OPTIONELE EXCURSIE)

Pick up van hotel om ca.: 10:00
Terugkeer naar hotel om ca.: 17:00 uur 's middags.

Na het ontbijt in het hotel krijgt u de gelegenheid om te genieten van een welkomstcocktail en onze toegewijde gidsen te ontmoeten. Zij zullen u meer informatie over de meest populaire toeristische attracties en uw verblijf op Cyprus aanbieden. Daarna gaan we door met onze ontspannen halve dag excursie naar Girne. Hier heeft u de kans om het dorpje Bellapais, waar de journalist / schrijver Lawrence Durrell zijn beroemde boek "Bitter Lemons" heeft geschreven, te bezoeken. Het dorp zelf is gelegen in een schilderachtige locatie aan de voet van de berg 'De Vijf Vingers'. Tevens bevindt zich in het dorp de abdij van Bellapais, een meesterwerk van gotische kunst. De balkons van deze abdij bieden een spectaculair uitzicht over het kustgebied van Girne.

Vrije tijd voor lunch en ontspanning vanaf ongeveer 13:00-14:00 (lunch pakket niet inbegrepen). Na de lunch bezoeken we de enorme haven van Girne met huisjes binnen haar muren en een scheepswrak museum, waarin een van de oudste scheepswrakken is tentoongesteld. De wallen bieden een uitstekende gelegenheid om foto's te maken van de romantische haven van Girne. Terug richting hotel voor accommodatie.

Notitie: museum entree kosten en gids zijn inbegrepen.

DAG 3: VOLLE DAG EXCURSIE NAAR TRODOS MET LUNCH INBEGREPEN (OPTIONELE EXCURSIE)

Pick up van hotel om ca.: 7:00-07:30
Terugkeer naar hotel om ca.: 18:30-19:00 uur 's middags

Na het ontbijt in het hotel, rijden we naar het prachtige Trodos-gebergte om een aantal van de mooiste en meest traditionele dorpen te verkennen, evenwel het rijkste klooster van Cyprus, het Kykkos klooster, gesticht in 1092. Het staat bekend in bezit te zijn van een van de drie overlevende iconen van Sint Lucas. De wonderbaarlijke icoon, bedekt met verguld zilver, staat op een schildpad, met een parel bedekte heiligdom en heeft een vooraanstaande positie in de kerk. Vrije tijd om het klooster te bezoeken. Lunch (dranken niet inbegrepen). Na de lunch gaan we richting Kakopetria, een goed bewaard gebleven dorp, met traditionele pittoreske huizen die uit de 14e eeuw na Christus dateren. In Kakopetria krijgt u de gelegenheid om rond te wandelen in het pittoreske dorp en kennis te maken met de vriendelijke lokale bevolking. Terug naar het hotel voor accommodatie.

Notitie: entreegelden museum, gids en lunch (zonder drankjes) zijn inbegrepen.

DAG 4: HOTEL WISSELING & DAGEXCURSIE NAAR FAMAGUSTA MET LUNCH INBEGREPEN (OPTIONELE EXCURSIE)

Pick up van hotel om ca.: 09:30 Terugkeer naar hotel om ca.: 17:00 uur 's middags

In de ochtend, na het ontbijt in het hotel dient u uit te checken en vervolgens rijden we richting Famagusta, waar u ook zal overnachten. Onderweg bezoeken we de Hellenistische / Romeinse ruïnes van Salamis met zijn theater, badhuis en gymnasium. Hier komt u meer te weten over hoe een gewone dag in het leven van de Romeinen en de Grieken eruit zag. Lunch en dranken niet inbegrepen Na de lunch krijgt u de gelegenheid om een beroemd winkeltje, dat gespecialiseerd is in tapijten te bezoeken. Daarna zullen we de beroemde oude stad van Famagusta bewonderen. Hier bezoeken we de iconische Sint Nicolaas Cathedraal (Lala Mustafa Pasha Moskee), gebouwd in de 12e eeuw. U heeft tevens de mogelijkheid om de 'verlaten stad' van Varosha te zien, waarvan de ruïnes direct gelegen zijn aan een prachtig zandstrand. Na onze reis rijden we richting uw nieuwe hotel waar u zal overnachten.

Notitie: entreegelden museum, gids en lunch (zonder drankjes) zijn inbegrepen.

DAG 5: EEN DAG EXCURSIE NAAR HET KARPAZ SCHIEREILAND MET LUNCH INBEGREPEN (OPTIONELE EXCURSIE)

Pick up van hotel om ca.: 9:30-10:00 uur
Terugkeer naar hotel om ca.: 17:30-18:00 uur

Na het ontbijt kunt u zich voorbereiden op een spectaculaire excursie in de natuur! Onze start is Sint Barnabas. Rijk aan christelijke geschiedenis, het klooster van Sint Barnabas staat niet alleen bekend voor de "kamer van de iconen", maar heeft ook nog eens een zeer interessant, klein archeologisch museum te bieden. Bovendien, bevindt het graf van de heilige zelf zich in de buurt. Tijdens de rit kunt u het beste deel van Noord-Cyprus bezichtigen - een nog door toeristen onopgemerkt gebied. De "gemengde dorp" van Dipkarpaz is onze laatste stop voor de lunch.

Lunch (dranken niet inbegrepen) Onze reizen verder met een rit door het platteland naar het heiligdom van het klooster Apostolos Andreas. Met een beetje geluk, is er een kans voor ons om wat wilde ezels, geiten en schapen te zien langs de weg. Afhankelijk van de tijd, we ofwel terug naar het hotel of vervolgen onze reis in Ayias Trias en bezoek de prachtige geometrische mozaïeken daar. Terug naar het hotel voor de accommodatie.

Notitie: entreegelden museum, gids en lunch (zonder drankjes) zijn inbegrepen.

DAG 6: HOTEL WISSELING & DAGEXCURSIE NAAR GIRNE MET LUNCH INBEGREPEN (OPTIONELE EXCURSIE)

Pick up van hotel om ca.: 9:30-10:00 uur
Terugkeer naar hotel om ca.: 17:30-18:00 uur

In de ochtend, na het ontbijt in het hotel, dient u uit te checken en het hotel te verlaten. Vervolgens vertrekken we naar Girne. Tijdens de reis stoppen we om te winkelen voor sieraden en lederproducten. Daarna gaan we naar het kasteel van Sint Hilarion. De burcht is neergestreken, bijna onzichtbaar, boven het voorheen kleine, dromerige havenstadje Girne. Het kasteel werd gebouwd als een zomerverblijf voor de voormalige Lusignian dynastie, op 1038 meter boven zeeniveau. Het biedt een uitstekende glimp van het leven in de Middeleeuwen aan. U heeft de mogelijkheid om opmerkelijke panoramische foto's te nemen. Na het bezoek aan het kasteel vertrekken we richting hotel. Check-in en overnachting.

Opmerking: museum entreegelden, gids en lunch (zonder drankjes) zijn inbegrepen.

DAG 7: EXCURSIE NAAR NICOSIA MET LUNCH INBEGREPEN (OPTIONELE EXCURSIE)

Pick up van hotel om ca.: 10:00-10:30 uur
Terugkeer naar hotel om ca.: 16:30-17:00 uur

Nicosia: Na het ontbijt in uw hotel krijgt u de gelegenheid om de hoofdstad van Cyprus te bezoeken. Nicosia biedt binnen een zeer klein gebied, een goed voorbeeld van verschillende culturen en mensen die door de jaren heen in Cyprus woonden aan. De oude Ottomaanse Karvansaray, bijvoorbeeld, ligt op slechts 2 minuten lopen van de gotische kerk waarin ooit de bekroningen van de koningen van Cyprus plaatsvonden. De volgende zichtpunten volgens onze agenda: de Girne Poort, de unieke groene grens - 'Groene Lijn', die de stad verdeelt tot Noord en Zuid, de oude Venetiaanse muren en de Selemiye Moskee (de Sint Sofia Kathedraal, oorspronkelijk een van de twee kathedralen waarin ooit de bekroningen van Frankische Lusignan koningen plaatsvonden, de grote bazaar (Bandabuliya) en de oude Karvansaray (Buyuk Han), evenals een wandeling door de Arasta winkelstraat en indien we voldoende tijd hebben, kunnen we misschien ook het (Griekse) zuidelijke deel van de gesplitste stad verkennen. Lunch (dranken niet inbegrepen) tijdens de tour in het noordelijke deel van de stad.

Notitie: entreegelden musea, gids en lunch (zonder drankjes) zijn inbegrepen.

DAG 8: CHECK-OUT EN TERUGKEER

Na het ontbijt in het hotel, dient u uit te checken en het hotel te verlaten. Uw transfer naar het vliegveld wordt geregeld, vanwaar u terugvliegt naar huis.


Notitie: Het reisplan en/of diensten kunnen gewijzigd worden door de reisorganisatie als gevolg van technische moeilijkheden, vlucht dienstregeling, weeromstandigheden, veiligheidsproblemen of andere zaken waar de reisorganisatie geen invloed op kan uitoefenen.

U vertrekt vanaf Amsterdam (schiphol) met Pegasus, Turkish Airlines of Onur Air. Boeken mogelijk tot 1 maand van tevoren. 

7 nachten - Seizoenstoeslag p.p.
02-05-2017 - 129.00€
09-05-2017 - 129.00€
16-05-2017 - 129.00€
23-05-2017 - 129.00€
30-05-2017 - 149.00€
26-09-2017 - 129.00€
03-10-2017 - 129.00€
10-10-2017 - 99.00€
17-10-2017 - 99.00€
24-10-2017 - 99.00€
31-10-2017 - 99.00€
07-11-2017 - 79.00€
14-11-2017 - 79.00€
21-11-2017 - 79.00€
28-11-2017 - 79.00€
05-12-2017 - 0.00€
12-12-2017 - 0.00€

Code kopen & direct ontvangen

 • Op het moment is het niet mogelijk om nieuwe reizen te kopen. Uiteraard zijn alle reeds aangekochte reizen nog wel te gebruiken.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cyprus

TOP